English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

miercuri, 3 octombrie 2012

Controleaza-te! Fii sigura ca esti bine!

Saptamana trecuta am participat la un eveniment de informare si prevenire a cancerului de san la Donna Medical Center. In ultima perioada incidenta cazurilor de cancer mamar a crescut considerabil si din pacate varsta de la care acesta a inceput sa fie depistat a scazut din ce in ce mai mult. Astfel este important sa constientizam aceasta problema si sa avem grija de sanatatea noastra prin efectuarea unui control anual.

In fiecare an, in Romania, sunt diagnosticate in jur de 6.000 de femei cu cancer de san. Incidenta cancerului de san a crescut lent, dar continuu in ultimele decade, astfel incat studiile au aratat ca una din opt femei va dezvolta pe parcursul vietii o tumora mamara maligna. Cu toate acestea, descoperit in faza incipienta (stadiul 0 sau 1), cancerul de san poate fi vindecat in proportie de 94%.
Donna Medical Center, clinica medicala specializata in depistarea precoce si diagnosticul cancerului mamar, implineste luna aceasta un an de cand si-a dedicat activitatea in slujba sanatatii femeilor. In aceasta perioada peste 3000 pacienti (dintre care aproape 100 depistati cu cancer mamar) au fost asigurati de cel mai bun algoritm de screening, diagnostic, tratament si urmarire postterapeutica intr-un mod personalizat.
Centrul si-a deschis bratele tuturor femeilor cu intrebari privind aceste afectiuni, oferindu-le servicii specializate de sanatate: de la depistare precoce, diagnostic, analize de laborator, pana la urmarire post-terapeutica si sedinte de consiliere psihologica. Acestea, alaturi de expertiza medicilor si aparatura de ultima generatie, ofera posibilitatea evaluarii rapide a afectiunilor maligne si benigne mamare, ginecologice si endocrinologice intr-un singur loc.
Odata cu implinirea unui an de activitate, clinica sarbatoreste in luna octombrie ziua preventiei cancerului la san, motiv pentru care doamna dr. Elena Claudia Teodorescu, manager Donna Medical Center, invita toate femeile sa treaca pragul acesteia pentru un consult specializat si pentru o informare mai profunda in ceea ce priveste cancerul mamar.
„Ceea ce as vrea sa transmit tuturor femeilor depistate cu cancer mamar, este dorinta de a trai, nu doar de a supravietui. O mamografie de screening poate reduce mortalitatea cu pana 30% si mi-as dori ca femeile sa vina la aceste controale nu doar atunci cand le dor sanii sau cand isi descopera un nodul prin palpare. Fata de acum 5 ani, observ cum media de varsta a aparitiei cancerului mamar a scazut, de aceea controalele anuale sunt extrem de importante”, a explicat dr. Elena Claudia Teodorescu.
Din dorinta de a se diferentia printr-un centru de excelenta cu servicii complete in domeniul serviciilor de sanatate dedicate sanatatii femeilor, Donna Medical Center a initiat din luna mai Grupul de Suport pentru Femeile Bolnave de Cancer, conceput pentru a veni in ajutorul femeilor diagnosticate cu orice forma de cancer sau a celor suspecte de aceasta boala, dar și pentru membrii familiilor acestor femei. Participarea este gratuita, sesiunile fiind moderate de un sociolog calitativ, cu competente profesionale in ascultarea activa si empatica si in moderarea grupurilor.
Incepand cu data de 1 octombrie, Donna Medical Center mai face un pas pentru sustinerea   campaniei de informare pentru preventia cancerului mamar prin lansarea blogului www.cancersan.blogspot.com,  unde femeile care doresc sa se informeze asupra cancerului la san sau sa puna intrebari medicilor specialisti vor avea ocazia sa o faca. 
Asa ca nu uitati de cele 4 lucruri importante pentru a combate cancerul de san: autoexaminarea, examenul clinic la specialist, ecografia mamara si mamografia!
Donna Medical Center este localizat in cladirea ILION din Str. Traian nr. 234, et.1, sect. 2, Bucuresti si functioneaza de luni pana vineri, intre orele 9.00 - 20.00. Consultatiile se fac pe baza de programare online pe www.donna-medicalcenter.ro  sau la telefon 021/252.32.32, 021/252.32.33, 0374.080.008.

Pana data viitoare,
From Mona with Gloss 


Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...