English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

luni, 30 mai 2011

Care a fost cea mai dezamagitoare/jenanta experienta pe care ati avut-o la un coafor?

Sunt curioasa sa stiu care a fost cea mai dezamagitoare experienta pe care ati avut-o la un coafor? Sau cea mai jenanta? Sau aceeasi experienta intruneste ambele conditii? Caci in cazul meu asa s-a intamplat.

Puteti da nume si detalii tocmai ca sa stim de ce locuri/hair stylisti sa ne ferim.

Deocamdata o sa va spun ca intamplarea mea nu a fost de curand, dar nu o voi putea uita niciodata. S-a intamplat la un salon cu pretentii, iar hair stylistul este acum foarte apreciat.

Dar mai intai astept povestile voastre si o sa revin si eu cu a mea.

Pana data viitoare,
From Mona with Gloss

16 comentarii:

  1. Cea mai ingrozitoare experienta a mea la un salon a fost acum 6 ani cand m-am dus sa-mi decolorez si sa-mi vopsesc parul pt nunta.Pe langa faptul ca am fost uitata in salon cu decolorantul in cap , aproape o ora de am zis ca mor de usturime , dar si parul mi s-a ars , vopseaua nu a mai prin bine si a fost un dezastru.La sfarsitul vizitei mele acolo aratam ca un pui super galben cu parul tare de parca era scoarta de copac.Ca un exemplu , sa va dati seama cat de rau aratam , tatal nu observa penimeni pe strada decat daca il faci atent, atunci m-a observat din masina la vreo 200 de m in fata lui.Ingrozitor!Am avut nevoie de inca 2 tuburi de vopsea si 2 pliculete de nuantator sa-mi arate parul decent in ziua nuntii.Asta se intampla cu 2 zile inainte deci dati-va seama ca am innebunit de spaima ca voi arata precum sperietoarea de ciori.De atunci apelez la un salon numai pentru tuns (ma duc la aceeasi fata de 5 ani).De vopsit ,prefer sa merg pe mana mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi multe....dar una din cele mai stupide intamplari a fost o indepartare mai speciala a varfurilor tocate. Care de fapt nu erau doar varfuri ci pana mult mai sus, incat daca taia in stil clasic imi lua foarte mult din par. O prietena mi-s spus ca sora ei a avut aceeasi problema, si stilistul i-a rasucit nu stiu cum parul si i-a tuns doar tocatura salvand lungimea.
    M-am infiintat si eu la un salon si am cerut acelasi lucru. S-a uitat stramb la mine, apoi si-a intrebat colega. S-au consultat un pic si apoi a trecut la treaba. Mi-a zis ca o sa mi se strice parul cu metoda asta, ca se subtiaza si despica si mai rau. In ce consta? Mi-a luat o suvita ca pentru bigudiu, a rasucit-o, si cu o foarfeca (o jumatate a ei) a inceput efectiv sa racaie de sus in jos de parca decojea un morcov. M-am oripilat, suvita se tapa, se infoiase si incurcase si cand i-a dat drumul arata mai poroasa ca inainte, plus socant mai subtire (si nu e de bine la cineva care oricum il are fin si rar). I-am zis ca nu mai vreau, am intrebat cat face si am platit, apoi adios. Nu pot sa cred ca s-a gandit sa-mi racaie parul cu foarfeca, l-a facut praf de sus pana jos. Bine ca am protestat dupa prima suvita.

    RăspundețiȘtergere
  3. Singura experienta care-mi trece acum prin cap, este cea de anul trecut dinaintea vacantei (prin septembrie parca), cand o coafeza dintr-un celebru lant de saloane...mi-a gresit nuanta dorita.
    Simplu: eu i-am cerut sa vopseasca cu o palma mai jos de radacini, pentru ca pana acolo aveam parul natural si am vrut doar sa gasesc o nuanta cat mai apropiata de natural.
    Stiam ca-i greu de gasit o nuanta similara, i-am zis ca n-am mari asteptari si am rugat-o sa ma sfatuiasca ea...
    Ea ma intreba pe mine..ce nuanta sa alegem din catalog (eu am parul saten cu reflexe aurii). De unde sa stiu eu cum o sa se comporte o vopsea? Mai ales pe o culoare de aramiu de la fostele suvite?
    Am rugat-o insistent doar atat: sa nu iasa brunet pentru ca am facut un frumos decapaj de 7 ore, cu vreo 2 ani in urma, tocmai sa scap de pigmentul inchis din par..
    Cum crezi ca a iesit? Da...brunet toata ziua...
    De atunci nu m-am mai vopsit deloc si-l voi lasa sa creasca..oricum s-a mai deschis, dar socul pe care l-am avut atunci..n-o sa il uit prea usor.

    Nu mi se pare normal sa nu cunosti vopseaua cu care lucrezi, sau sa nu tii cont de ce vrea clienta. Putea sa ma tina cu vopseaua mai putin...poate nu iesea atat de inchisa.
    Si ea mai se si lauda ca-i o vopsea nuantatoare , si ca se va duce dupa o luna. Nici vorba...

    Vorbesc despre Nina de la Abbate Colentina- Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cea mai traumatizanta experienta a mea in legatura cu saloanele a fost acum doi ani.Aveam parul foarte lung si il vroiam si mai lung,doar ca trebuia sa mai tai din varfuri si cu ocazia asta vroiam sa fac si o schimbare,poate un breton...Eu aveam coafeza mea personala in care aveam incredere si numai la ea mergeam,doar ca de data asta am plecat de la birou si aveam numai o ora la dispozitie,asa ca am mers la cel mai apropiat coafor...cea mai mare GRESEALA(sa nu faceti ca mine:))
    Toate bune si frumoase,m-am asezat pe scaun si vine un tip la mine,nu ma mai tunsese niciodata un barbat...si incepe el sa taie din par(nu prea intelesese ce ii cerusem,adica sa-mi taie doar din varfuri)...si taie si taie,eu tot ii spuneam ca nu vreau mult...in timpul acesta vine si proprietara salonului si ii zice ca nu frizeaza bine(atunci mi-am dat seama ca el era de fapt in practica)...si il da deoparte pt a-i arata ea cum se tunde,nu va imaginati...a inceput si ea sa taie,si tot taia...cand m-a terminat,aveam parul un pic mai lung decat scurt.Am iesit de acolo plangand,am mers la birou si de fiecare data cand cineva vorbea cu mine,eu incepeam sa plang.Cam atat e de spus,am scris cam mult,stiu...
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Mona, uite aici cateva detalii despre o experienta nasoala a zuzelor la un salon cu mari pretentii: http://www.pentrudive.com/2009/11/salon-de-fitze-vs-salon-de-cartier.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Am avut mai multe momente jenante la coafor dar amintesc doar doua:
    1.Vroiam sa ma vopsesc un ciocolatiu inchis spre brunet (parul meu fiind un saten), a amestecat 'hair stylista' niste nuante pe acolo, si i-a explicat ucenicei cum si unde sa le aplice.Toate bune si frumoase, dar dupa ce m-a spalat pe cap si m-a uscat ce sa vezi? la radacini eram un portocaliu si pe lungimea parului era aceeasi culoare ca inainte de vopsire.Nu intelegeam cum naiba au putut sa-si bata joc de parul meu in asa hal.Eu vroiam sa mi-l inchida la culoare nicidecum sa-l deschida.Unde mai pui ca am platit si 150 lei pe 'operatiune' (acum vreo 3-4 ani),salonul fiind f renumit.Asa ca din salon am aterizat direct in supermarket si mi-am cumparat doua vopsele de saten inchis, am asteptat 3 zile (nu am iesit din casa in tot acest timp) apoi m-am vopsit, culoarea mi-a iesit exact cum imi doream eu (cu numai 15 lei- doua tuburi de Pallete).
    2. Acum un an parintii mei erau nasi la o nunta si m-a dus impreuna cu mama mea sa ne coafam.Nunta era pe 15 aug, iar la salonul unde ma duceam eu de obicei era inchis asa ca am ales un salon de cartier.Eu am vrut ceva simplu, cateva bucle lejere si mama a vrut la fel.I-am zis coafezei sa ni le faca cu drotul ca ne grabim, dar ea a insistat sa ne puna moate in cap si sa ne bage la casca. Dupa ce am stat la casca de ne-a venit rau (imi vajaia capul) ne-a tras niste sarmale horror, cu un tapaj, si cu parul dat pe spate de zici ca eram mamaie cand s-a maritat.M-a bufnit plansul, am ajuns acasa m-am spalat pe cap si l-am indreptat cu placa, aratam de 1000 ori mai bine.
    Acum ma bufneste rasul cand ma gandesc dar atunci ma bufnea plansul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu am avut o experienta tare neplacuta in luna ianuarie si cum nu am reusit nici pana luna trecuta sa-l repar cat de cat m-am hotarat sa ma tund bob, dar acum sunt tare multumita si imi pare rau ca nu am facut acest lucru de la inceput.
    Experienta mea o puteti citi aici: http://deamyworld.blogspot.com/2011/02/cum-mi-ammi-distrus-parul-in-cateva.html

    RăspundețiȘtergere
  8. sa-ti zic eu una buna...acum ceva ani , vre-o 6-7 , cand incepuse moda cu bobul...care moda ...a mai fost de-a lungul timpului de cateva ori , am intrat intr-un salon nu de 5 stele , dar nici de pensionari si am cerut sa ma tunda ...bob...la care , s-a uitat la mine...si mi-a zis ...ca nu a auzit...!!!!!...am plecat , dar nici in ziua de azi nu stiu daca nu a glumit ...eram asa de consternata...ca nici pis nu am zis...totusi...bobul...ma rog...poate eram eu prea ...batrana...si ...alea..stilistele...prea tinerele....hmmmm!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Hmm...am doua intamplari ciudate: prima a fost cand mi-am facut programare pentru coafat pentru ca trebuia sa ma duc la o nunta si cand am ajuns in ziua X sa ma duc sa ma coafez, m-am pus pe scaun si i-am spus ca vreau un coc lejer( luasem si niste imagini dintr-o revista unde culmea era prezentata coafura pas cu pas) iar tipa nu a inteles si mi-a facut un coc cu sarmalute...cand am vazut am innebunit..:D am ajuns acasa m-am spalat pe cap si pana la urma mi-am aranjat singura parul:D
    iar o alta intamplare stupida a fost cand, intr-o zi mi-a venit sa ma tund putin la varfuri si un pic sa-mi iau din breton. Si pentru ca a fost o idee de moment am intrat intr-un salon de cartier care parea ok. La inceput ma spalat tipa cu apa rece de mi-au inghetat creierii pentru ca aveau nush ce lucrari in bloc si mi-a pus prosop de hartie in cap... De atunci mi sa parut cam dubios. Apoi cand m-am pus pe scaun tipa care ma tundea a zis ca ea nu stie sa-mi gaseasca cararea pe o parte si nu intelege cum vreau bretonul. Lucru banal de altfel. Penibil a fost ca m-a tuns in sens invers:(..noroc ca am putut sa-mi salvez apoi eu singura bretonul. Si am mai platit si 50 de lei pentru serviciile oferite:(

    Nu stiu de ce am impresia ca unele angajate sunt acolo puse doar pentru ca sunt nepoata, verisoara sau eu mai stiu ce a celui care detine salonul...de cand am patit aceste doua faze mi-am dat mai mult interes in a invata sa-mi tund singura varfurile sau sa-mi dau breton. Mi-am cumparat si o trusa cu ondulator, creponator, placa ca sa imi aranjez singura parul:D....
    cand te frigi, sufli si iaurt:D

    RăspundețiȘtergere
  10. la majoratul surorii mele am fost la coafor.si am vrut parul cret,ondulat frumos.Tipa mi l-a facut oribil.Aratam ca un pudelx(....am mers akasa plangand,dar mi-a refacut freza sora mea(eu eram gata sa ma bag la dus,desi mai erau vreo20,30min pana sa inceapa petrecerea)

    RăspundețiȘtergere
  11. m-a oripila ce am citit aici :-| asteptam sa citim si experienta ta ; te pup

    RăspundețiȘtergere
  12. Am doua experiente neplacute, dar la mine in zona nu exista coafor de fite ci doar coafor la care are acces toata lumea indiferent de conditia sa sociala
    Una, cand desi ii spusesem sa nu imi ia din volum,insa cu toate acestea m-a lasat cu un strat de par destul de subtire,adica volum 0 si al doilea cand in urma vopsirii, culoarea parului a iesit mai inchisa decat vroiam.De atunci ma uit la ceas si ii spun sa ma spele cand cred eu ca trebuie pentru a avea culoarea dorita.
    Insa de multe ori am constatat si la firme precum Wella--- Safira,ca desi pe cutie era o culoare,pe suvita din catalog era alta culoare iar pe par mi-a iesit alta nuanta,ma refer bineinteles la faptul cand am stat cu parul ca sa prinda vopseaua exact cat scria pe prospectul vopselei.

    RăspundețiȘtergere
  13. eu tocmai ca sa evit astfel de experiente neplacute nu ma duc la coafor. M-am vopsit dintotdeauna singura acasa. Bineinteles ca de tuns ma tund la salon, dar la o tunsoare parca sunt mai usor de reparat greselile decat la o vopsea aplicata neuniform sau un par decolarat in exces. Sa stiti ca mai bine deschideti frumusel youtube-ul si cautati tutoriale cu fete care se vopsesc singure si incercati sa faceti ca ele. eu asa m-am apucat sa ma vopsesc singura si nu am fost niciodata dezamagita de ce mi-a iesit, poate doar din cauza calitatii vopselei folosite care curgea prea repede sau nu avea luciul pe care mi-l doream. Produse n profesionale care se gasesc in saloane gasim acum pe toate drumurile, nu mai depindem in exclusivitate de produsele lor care, intr-adevar, daca sunt aplicate corect sunt mai light, in sensul ca poate nu iti ard atat de tare parul, sau mai eficiente. Va pup:*

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna fetelor, imi pare rau de necazurile voastre, dar ar fi trebuit sa nu le platiti asa zisele servicii.Cand o sa invatam sa ne impunem punctul de vedere si cand o sa lasam bacsis doar daca merita acele persoane, cred ca atunci o sa avem parte de servicii profesionale.
    Nu inteleg cum ati putut plati, avand in veder ca si-au batut joc de voi!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. si eu am patit-o anul acesta cand am fost sa imi fac breton si sa imi mai ia din lungimea parului.Bun...i-am spus ce vreau,am specificat ca vreau intai sa imi arate cum vrea sa faca si sa vad daca imi place cum sta bretonul pe partea pe care zicea ea sa mi-l faca si cand vad ca incepe sa taie din breton,stau,astept,am crezut ca vrea doar sa imi dea forma la el...si SURPRIZA,mi-l facuse pe partea pe care dorise ea bretonul.CAND am vazut i-am spus ca nu imi place asa(Ziceai ca sunt un catel plouat) si ca il vreau pe cealalta parte...mi-a spus ca ea l-a tuns deja pe partea respectiva si nu stie daca mai poate sa ii faca ceva.Eu desigur fiind o fire irascibila :)) am spus ca bretonul il vreau pe cealalta parte si ca i-am zis de la inceput sa imi arate inainte sa il aranjeze.Desigur,mi-a taiat din el de imi venea sa plang sa mi-l faca pe cealalta parte si il aveam de nici in agrafa nu mai statea prins..ORIBIL,imi venea sa o strang de gat,am zis de atunci ca nu mai calc pe acolo :))

    RăspundețiȘtergere
  16. mda. cand citesc ce ati scris voi pe aici imi dau seama ca am fost mult mai norocoasa decat voi, dar nu am scapat :(( . Cand am inceput sa ma tund ma duceam la un salon din apropiere la o femeie care imi era un fel de matusa de nuj care grad. Dupa vreo 3-4 tunsori nu am mai rezistat, ma tragea de par ingrozitor, ma tundea foarte bine dar incepusem sa nu mai suport durerea si nu m-am mai dus acolo. Urmatoarea data m-am dus la "cel mai de fitz" salon din cartier. Sincer aveam asteptari mari. M-am dus impreauna cu o prietena sa ne tundem la fel (asta prin clasa a 6`a :)) ). Nu pot sa zic ca nu m-a tuns cum vroiam dar cred ca, ca si stilist, ar trebui sa iti dai cu parerea si sa vorbesti cu omul, sa ii spui ce i se potriveste in functie de forma fetei. In fn.. m-am consolat cu ideea ca e IARNA si am sa port caciula si am rugat-o pe domnisoara sa ma usuce la care mi-a spus ca ma costa 20-30 (pentru un uscat :O ? wtf? dupa ce dadusem vreo 30-40 pe tunsoarea aia oribila). Mi-am pus caciula in cap si am iesit, aveam noroc ca stau aproape. Apoi peste vre-un an cand imi mai crescuse parul m-am dus..TOT ACOLO! I-am spus domnisoarei ca vreau TZEPI TOT CAPUL " si ea m-a intrebat "de care tepi?" . ce naiba ? au vre-o denumire ? I-am spus ca "tot capul". A facut o fata de aia de imi venea sa o injur si a inceput sa ma tunda, dupa nici 10 minute imi zice gata! MA TUNSESE NUMAI IN VARFUL CAPULUI :|. i-am aruncat banii si am plecat spre o colega si pe drum am observat un salon care arata super nashpa dar am zis ca decat asa mai bine fara par =)). Am intrat acolo si i-am explicat ce vreau. Erau vre-o 3 femei care cand au auzit ce vreau au inceput toate " doamne fereste! sa vina fata mea tunsa asa cred ca o tund chel " =)) m-am panicat putin dar nu am zis nimic. Dupa ce a terminat m-am uitat in oglinda si.. SURPRIZA! Imi statea superb ! Eram atat de fericita. Stiu ca am platit vre-o 10 lei (cu tot cu uscat). Din pacate salonul sa desfiintat dar acum am gasit o fata care imi stie gusturile si stie exact ce vreau si ma intelege perfect :X. Uh! ce mult am scris :)) . Aaaa.. si ultima dezamagire : ultima data cand m-am vopsit am luam cea mai scumpa vopsea din dorinta de ami iesi exact culoarea de pe cutie (un fel de visiniu). Nici pe putin! A iesit un fel de roshcat care dupa nici 10 spalari a ajuns portocaliu! :|. prefer sa folosesc nuantator: 5 lei pe plic + ca imi protejeaza parul. Gata! acum chiar ca am terminat :)). Asteptam povestea ta ;;).pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...