English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

vineri, 8 iunie 2012

Beauty tips pentru vacanta de vara

Vara a sosit, iar noi suntem deja cu gandul la concediul ce se apropie cu pasi repezi. Dar pe langa idei de destinatii exotice si shopping de haine si accesorii in conformitate cu ultimele trenduri trebuie sa ne gandim si la sanatatea pielii, a tenului si a parului.

Astfel, trebuie sa avem in vedere cateva mici trucuri care ne vor proteja de efectele nocive ale soarelui si caldurii pentru care pielea noastra ne va multumi.

Ingrijirea tenului
Spre deosebire de corp, care este protejat de haine, fata este mereu expusa factorilor nocivi din mediul inconjurator. Iar vara, principala problema pe care o intampinam este expunerea prelungita in razele soarelui (mai ales daca aveti un job care va face sa petreceti multe ore in aer liber). Astfel, nu trebuie sa uitam niciodata de crema de fata cu FPS (factor de protectie solara). Aceasta trebuie utilizata pe tot parcursul anului, dar vara este bine sa optam pentru un factor de protectie mai ridicat. Este recomandat sa nu folosim niciodata un produs pentru fata cu FPS mai mic de 30.

Soarele este foarte important pentru desfasurarea vietii noastre de zi cu zi, el ajuta la sintetizarea vitaminei D, dar totodata prin expunerea prelungita la razele sale ne confruntam cu riscurile aparitiei premature a ridurilor sau a accentuarii acestora, aparitiei petelor pigmentare sau a zonelor de decolorare, aparitiei alergiilor solare si in cazuri mai rare chiar a cancerului de piele. Astfel, crema cu factor de protectie solara nu este "un moft", ci o necesitate.

De asemenea, este bine sa folosim produse de machiaj cu texturi lejere cu si FPS. Acum gasim nenumarate baze de machiaj, fonduri de ten sau pudre cu FPS incorporat care ne ajuta sa pastram o bariera impotriva razelor soarelui. Daca nu va place sa aplicati mai multe produse in cadrul ritualului de machiaj sau considerati ca acestea va incarca prea mult tenul puteti alege o BB Cream care are si factor de protectie solara.

Utilizati produse waterproof (alaturi de un demachiant bifazic) si nu renuntati la ochelarii de soare si la palarii! Asa veti fi si trendy, dar si protejate de razele soarelui.


Ingrijirea corpului
Pe durata verii pielea noastra tinde sa se deshidrateze si sa devina uscata, asa ca nu trebuie sa uitam de cremele si lotiunile pentru corp. Aplicati dupa fiecare dus o cantitate suficienta de lotiune de corp pe care o masati pana este absorbita integral in piele. Pentru un efect mai intens de hidratare aplicati produsul pe pielea umeda.

Inainte de fiecare iesire din casa aplicati o crema de corp cu FPS. Aceasta se aplica cu 30 de minute mai devreme pentru a-si face efectul, iar atunci cand stam la plaja se reaplica in functie de necesitati (dupa o baie in mare sau in piscina, dupa ce va stergeti cu prosopul etc.).

Nu exagerati niciodata cu expunerea la soare si nu stati la plaja in intervalul orar 11-16 pentru a evita arsurile solare si afectiunile cutanate. Orientati-va pe cat posibil catre produsele autobronzante (cele de ultima generatie nu mai lasa pete portocalii si nici nu mai au acel miros neplacut, asa ca le puteti folosi cu incredere) si folositi produse cu FPS de la brand-uri cunoscute, cumparate din farmacii sau din marile magazine.
Nu uitati sa aveti grija de pielea voastra chiar si atunci cand stati in oras sau mergeti la munte! Chiar daca nu vi se pare, soarele este puternic si in aceste conditii, asa ca trebuie sa fim atente. De asemenea, dupa fiecare expunere la soare utilizati o crema after sun. Acestea sunt disponibile intr-o multime de texturi de la spray la lotiune sau de la crema la unt de corp after sun, asa ca puteti opta pentru un produs care sa va satisfaca necesitatile in cel mai mic detaliu. Nu renuntati la ele!

Ingrijirea parului
Ca si in cazul pielii, efectul de deshidratare se remarca si la nivelul parului. Acesta este expus direct in razele soarelui sau daca este acoperit se poate deteriora foarte usor de la accesoriile capilare. Astfel, trebuie sa utilizam si un spray pentru protectia parului care are si FPS inclus (puteti utiliza si spray-ul de protectie termica pe care il folositi in mod normal).

De asemenea, pe timpul verii este bine sa renuntam pe cat posibil la coafarea cu placa sau cu ondulatorul si sa lasam parul sa se usuce natural, fara utilizarea uscatorului de par. In acest sezon sunt iar la moda coafurile de tip "beach waves" pe care le puteti obtine foarte usor doar cu spuma de par sau un spray cu sare de mare.

Folositi de fiecare data produse destinate tipului vostru de par, iar pentru un plus de stralucire puteti apela la un gloss pentru par.

Parul vopsit are nevoie de o ingrijire speciala, deoarece stim deja ca nuantele de blond pot capata tonuri verzui de la clorul din piscina, nuantele de roscat se decoloreaza mult mai repede, iar cele mai inchise pot deveni terne. Pentru rezolvarea acestor probleme utilizati o gama de produse destinate exclusiv parului vopsit (si este recomandata utilizarea unei game destinate exact nuantei pe care o purtati - sampon, balsam si masca pentru parul blond, roscat sau castaniu). De asemenea, incercati sa evitati vopsirea parului imediat inainte de plecarea in concediu la mare.

Astfel, pentru a arata minunat in aceasta vara trebuie sa respectati cateva sfaturi si principii simple, dar de efect. Si nu uitati - o piele sanatoasa este o piele fericita! Aveti grija de voi!

Pana data viitoare,
From Mona with Gloss

Acest articol este scris in cadrul Scolii de Beauty Blogging L'Oreal. Nu uitati ca ma puteti sustine cu un vot aici.

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...