English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

vineri, 9 martie 2012

Tried&tested: Uleiul de Argan

Sunt convinsa ca ati mai auzit pana acum de efectele deosebite pe care le are uleiul de argan! Iar de doua saptamani pot spune ca beneficiez si eu din plin de ele!

Pana acum am mai incercat produse cu ulei de argan, dar nu il incercasem si in forma sa pura. Asa ca am fost foarte incantata atunci cand am primit produsul de la Petite Provence si l-am putut testa.

Descrierea oficiala
Uleiul de Argan, unul din cele mai rare uleiuri vegetale din lume, este obtinut prin presarea fructelor arborelui de Argan (Argania Spinosa) ce creste in Maroc.
Supranumit si “Aurul Marocului” uleiul de argan este foarte pretios si datorita faptului ca din recolta de aproximativ 30 kg de fructe pe care o da un arbore se obtine 1 litru de ulei.
Procesul de obtinere a uleiului este indelungat si migalos deoarece se realizeaza dupa metode traditionale, majoritatea muncitorilor fiind femei. Se spune ca pentru obtinerea unui litru de ulei sunt necesare 20 de ore de munca fizica. Fructele de argan se usuca la soare, apoi se macina manual cu o moara de piatra, iar pasta obtinuta se preseaza pana la obtinerea uleiului.
Uleiul de argan este obtinut prin presarea la rece a fructelor neprajite ale arborelui de Argan.
Cunoscut si folosit pentru calitatile sale din cele mai vechi timpuri de catre femeile marocane, Uleiul de Argan a castigat reputatia internationala de produs natural Anti-Aging, numeroase laboratoare cosmetice introducandu-l in produsele lor.
Este bogat in acizi grasi esentiali: palmitic, stearic, oleic, linoleic, alpha-linolenic, omega-6, omega-9, antioxidanti , fitosteroli, polifenoli, vitamina E si scualan.
Datorita acestor componenti, uleiul de argan asigura sursele esentiale pentru mentinerea sanatatii si frumusetii pielii.
Cercetari ample au evidentiat ca uleiul de argan reface stratul hidro-lipidic de la nivelul pielii, la nivel intracelular creste concentratia de nutrienti si cantitatea de oxigen, neutralizeaza radicalii liberi si protejeaza tesutul conjunctiv.
 RECOMANDARI:
› reduce ridurile
› reda fermitatea pielii
› reduce cicatricile secundare acneei sau varicelei
› tratament adjuvant in diverse afectiuni cutanate (acnee, eczeme, psoriazis)
› regleaza secretia de sebum a tenului gras
› creste fermitatea pielii si ii mentine elasticitatea
› previne aparitia vergeturilor din timpul sarcinii sau ca urmare a greutatii variabile
› reduce iritatia cutanata si inflamatia
› fortifica unghiile                   
› ofera stralucire firelor de par, stimuleaza cresterea firelor de par si repara varfurile despicate.

Prezentare
Uleiul de Argan este ambalat intr-o sticluta de 50 ml cu pulverizator care ajuta la dozarea optima a produsului si la aplicarea sa pe zona dorita.
Utilizare
Datorita proprietatilor sale revitalizante, regenerante, antioxidante, hidratante, nutritive, cicatrizante si protectoare, uleiul de argan poate fi utilizat cu incredere pe fata, corp sau par. Produsul este 100% pur si natural si beneficiaza de certificarea EcoCert (uleiul este produs in Maroc din culturi ecologice naturale si este imbuteliat in Franta).

Eu l-am folosit pentru hidratarea intensa a fetei (produsul se potriveste tuturor tipurilor de ten) si a corpului. Uleiul poate fi aplicat intr-un strat subtire pentru hidratarea de moment sau ca tratament hidratant, produsul fiind aplicat din belsug si lasat sa actioneze pentru minim 30 de minute. Rezultatele au fost vizibile imediat. Tenul a devenit mai radios si si-a recapatat din elasticitate (a disparut senzatia de "piele care tine"). Pe corp urmele deshidratarii au disparut complet, iar zonele uscate (coate, genunchi) au revenit la normal (desigur, pentru pastrarea rezultatelor, uleiul trebuie aplicat cu consecventa).

De asemenea, am utilizat produsul pentru hidratarea cuticulelor sau ca ulei de unghii, aplicandu-l pe suprafata unghiilor, dar mai ales sub acestea, pe unde se absoarbe perfect. Rezultatele se pot remarca pe loc (in cazul cuticulelor) sau dupa utilizarea continua a produsului timp de 2-4 saptamani (in cazul unghiilor). Astfel, puteti reduce semnificativ problema unghiilor casante pana la disparitia ei.

Uleiul poate fi utilizat ca si tratament pentru par. Inainte de splarea acestuia aplicati uleiul de argan pe lungimea parului (incercati sa evitati zona radacinilor) si distribuiti uniform. Apoi infasurati parul cu o folie de plastic (puteti utiliza o punga sau folie alimentara), acoperiti cu un prosop si lasati sa actioneze. Uleiul trebuie tinut pentru minim 30 de minute pe par, dupa care trebuie clatit bine si se urmeaza rutina sampon, balsam si masca. Este recomandat ca acest tratament sa fie facut o data la 2 saptamani pentru parul uscat sau la o luna pentru parul normal.

Tratamente cosmetice recomandate de Petite Provence
› Ten: pentru hranirea si hidratarea tenului in timpul zilei - aplicati uleiul de Argan pe tenul curatat in prealabil si lasati sa se absorba inainte de aplicarea machiajului. Uleiul de argan actioneaza asemeni unei bariere impotriva mediului poluat. Pentru ingrijirea nocturna -  accelereaza procesul de intinerire si regenerare a tenului.
› Corp: se aplica pe tot corpul indiferent de momentul zilei pentru hidratarea pielii uscate; sub forma de tratamente locale pentru eczeme, cicatrici, psoriazis; pentru prevenirea vergeturilor si cresterea elasticitatii pielii.
› Par: pentru revitalizarea parului si repararea varfurilor despicate - aplicati pe scalp si par uleiul de argan si masati usor. Lasati sa actioneze aproximativ 30 minute dupa care clatiti.
› Unghii: pentru intarirea si prevenirea casarii unghiilor se recomanda mentinerea acestora timp de cateva minute in ulei de argan.

In concluzie, uleiul de argan are efecte benefice pentru toate tipurile de ten si ajuta la mentinerea unui grad ridicat de hidratare a pielii. Eu il voi folosi in continuare si chiar il recomand, mai ales ca are atatea intrebuintari!

Produsul este disponibil pe site-ul Petite Provence aici, iar acum se afla la promotie (-20%) costand numai 42,4 lei (in plus beneficiati si de livrare gratuita). Uleiul se consuma destul de greu, astfel ajungand pentru o perioada mai indelungata, dar trebuie utilizat in decurs de 6 luni de la deschidere.

Voi ati incercat uleiul de argan? Cum vi se pare?

Pana data viitoare,
From Mona with Gloss



9 comentarii:

  1. De mult am tot vrut sa incerc uleiul de argan, dar ce gaseam in magazine era cam scump (69 de lei in DM, de la 100 in sus in Sensiblu), asa ca postarea ta a venit la fix. Tocmai ce am plasat si eu o comanda, asa ca mi-ai salvat bugetul de la un mic faliment:). Intentionez sa il folosesc noaptea pentru hidratarea fetei si pentru cuticule, pentru ca sunt ingrozitor de uscate. Sper sa fie ok..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult daca te-a ajutat postarea mea! Si sunt convinsa ca vei fi foarte multumita de ulei!

      Ștergere
  2. Eu l-am folosit 3 luni si nu pot spune ca am observat vreo diferenta intre el si cel de migdale dulci,de exemplu.E putin prematur,cred,ca dupa 2 saptamani de utilizare sa apara vreun rezultat,in afara de cel de senzatia de hidratare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am fost multumita de el si am remarcat rezultate. Desigur, daca il utilizezi pentru calitatile anti-age sau ca tratament local pentru problemele pielii vei avea nevoie de o perioada mai mare de utilizare. Dar pentru par, cuticule, ten sau piele poti remarca diferenta imediat.

      Ștergere
  3. tocmai ce l-am terminat , foarte multumita de el , dar cum imi place sa incerc ceva nou , mi-am luat de avocado :)

    RăspundețiȘtergere
  4. am citit toata postarea...toata...cred ca o sa vreau si eu ulei de argan

    RăspundețiȘtergere
  5. Postarea aceasta este de nota 10. Chiar o sa scriu si eu ceva despre uleiul de argan pentru ca este unul dintre acele produse foarte bune si mai ales foarte versatile. Unde mai pui ca este si natural. Eu l-am folosit doar pentru hidratarea fetei si desi am un ten foarte usor iritabil si predispus la acnee nu am avut niciun fel de problema, nu mi-a blocat porii deloc. Foarte bun!

    RăspundețiȘtergere
  6. Folosesc uleiul de argan de anul trecut nu numai pentru ten ci si in medicina traditionala.Intraga mea familie se bucura de el si suntem foarte multumiti.Nu l-as mai schimba cu nici o alta crema conventionala din comert.Mi-am facut si demachiant cu ulei de argan.Am folosit si ulei de migdale dar imi place mai mult arganul.Sa fiti frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  7. in magazinele Plafar poti gasi ulei de argan la 100ml la vreo 50 lei (de la demain Nature). din cauza efectelor sale benefice, multe firme de cosmetica au scos cate un produs, dar din cauza numelui dai mai multi bani decat este necesar. uleiul se poate aplica si dupa baie, pe parul inca umed, sau uscat. problema este ca nu trebuie aplicat foarte mult: iei putin in palma si aplici pe lungimea parului trecandu-ti mainile prin el. asa, nu iti mai trebuie nici hidratare intensa, nici spray de stralucire si nici spray impotriva caldurii. sa nu mai mentionez ca fixativul nu iti va agresa parul atat de tare cand ai dat cu ulei inainte :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...