English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

luni, 14 martie 2011

Curs de machiaj Maria Pauna (include video)

Sambata dimineata am fost la cursul de machiaj sustinut de Maria Pauna. Acesta a fost tinut in sala de festivitati a liceului Gheorghe Lazar si a durat de la 10:30 la 13:30.

Cursul a inclus si promovarea cartii "Make up your mind" care va fi lansata pana in luna septembrie, inainte de deschiderea oficiala a Academiei de Training si Coaching in Frumusete. De asemenea, promovarea cartii va fi facuta si in cadrul Cosmobeauty Exposition din perioada 6-8 mai 2011 de la Sala Palatului. Pana atunci vor mai fi organizate astfel de cursuri si in alte orase.

In cadrul cursului am invatat notiuni despre volumetria capului si reguli de colorimetrie. Un aspect foarte important a fost iluminarea fetei. Zonele de iluminare si umbrire trebuie sa fie bine cunoscute pentru crearea unui machiaj perfect. Ilustrarea acestora o puteti vedea in poza de mai jos:
Apoi am trecut la notiuni despre testarea fondului de ten si la regulile de aplicare. Startul de culoare este foarte important in alegerea fondului de ten, astfel trebuie sa stim cum sa il determinam. Odata cunoscut, acesta ne va ghida mult mai usor in alegerea nuantei potrivite.
De asemenea, se recomanda sa avem doua sau chiar 3 nuante de fond de ten, care pot fi combinate intre ele pentru a obtine nuanta perfecta pentru fiecare perioada a anului (vara se va crea o nuanta mai inchisa, iar iarna una mai deschisa).
Dupa fondul de ten am trecut la aplicarea corectorului si a anticearcanului, dar si a pudrei. Aici voi mentiona ca pudra libera ofera o acoperire naturala si este cu 40% mai fina decat pudra compacta. Numai ca pudra libera nu trebuie aplicata direct din ambalajul sau (trebuie depozitata o cantitate mica in capacul acestuia), iar pensula trebuie sa fie bine scuturata inainte de aplicarea pudrei pe fata pentru a evita incarcarea excesiva a tenului.
Apoi ni s-a explicat importanta fardului de obraz. Aici voi incerca sa urmaresc si eu regulile, deoarece recunosc ca nu folosesc blush, desi as incerca. Fardul de obraz ajuta la sculptarea fetei si este esential in trusa noastra de machiaj.
In continuare am primit sfaturi pentru aplicarea tusului de gene (mascara), a eyeliner-ului, dar si a rujului.
Dupa terminarea acestei prezentari a urmat o scurta pauza si apoi a inceput o demonstratie de machiaj realizat chiar de Maria Pauna. In continuare va voi prezenta niste poze si filmari din timpul machiajului. Calitatea filmarii (ca si a pozelor) este mai slaba deoarece in sala erau trase draperiile pentru a fi vazuta mai bine proiectarea slide-urilor.

Din sala a fost aleasa o participanta la curs nemachiata pentru a putea fi exemplificate regulile de aplicare a produselor de make-up.
Poza initiala
Dupa pensat (spranceana din dreapta)
Aplicarea fardului
Rezultatul final (machiaj realizat pe ochiul din dreapta)

Aplicarea machiajului in coltul extern al ochiului:
Aplicarea eyeliner-ului:

Aplicarea genelor false:


Trebuie sa mentionez ca mi-a placut foarte mult acest curs si abia astept si lansarea cartii pentru a putea vedea toate regulile si detaliile pentru realizarea unui machiaj perfect!

Sper ca v-a placut si voua!

Pana data viitoare,
From Mona with Gloss

Nu uitati de Concursul ORLY.

17 comentarii:

  1. ce frumos.si mie mi ar placea sa particip la asa ceva.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Super! Si foarte utila postarea :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Super!
    Si eu as vrea sa merg la un asemenea curs:D

    RăspundețiȘtergere
  4. se pare ca a fost frumos pana la urma...pare tare draguta tipa care a tinut traingul...nu ca profa mea de make-up bleaaah

    RăspundețiȘtergere
  5. @Pixie: a fost foarte dragut si instructiv. Chiar am aflat lucruri noi, iar Maria Pauna a explicat si exemplificat tot ce a prezentat, a raspuns la intrebari si a stat de vorba cu fetele la final. Ceea ce mi s-a parut frumos si profesional!

    RăspundețiȘtergere
  6. Zici ca se va tine si in alte orase?
    Si ma intereseaza cat a costat.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Chocolate: Da, pana pe 6 mai acest curs se va mai tine si in alte orase. Nu stiu lista exacta, dar cel mai bine ar fi sa urmaresti www.topdeals.ro pentru a vedea cand apare oferta. Biletele au putut fi cumparate numai prin intermediul Top Deals, iar cursul costa 45 de lei.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Chocolate: Am uitat sa precizez ceva. Cred ca urmatorul curs se va tine pe 26 martie la Ploiesti.

    RăspundețiȘtergere
  9. La Timisoara vreau sa stiu.
    Multumesc pt informatii si pt link.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Chocolate: Cu placere! Am citit pe pagina de FB a Mariei Pauna - Make up your mind ca va avea in vedere si Timisoara (cineva a intrebat in mod special de Timisoara). Deci cred ca se va tine cursul si acolo, dar nu stiu exact cand.

    RăspundețiȘtergere
  11. O sa dau like la pagina ca sa aflu la timp.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Chocolate: Cred ca asa e cel mai bine! Dupa ce te duci sa-mi spui daca ti-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sa vedem cand o sa se tina, am intrebat si pe fan page-ul FB. Din ce am citit cursul costa 450 lei, mi se pare o suma foarte mare. Pe site-ul respectiv a fost oferta, pret final de 45 lei.
    Sper sa fie aceeasi oferta si pt cand se va tine cursul in Tm. Nu as putea da 3/4 din salar pe un curs de machiaj de cateva ore. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. @Chocolate: stai linistita! Asa este oferta Top Deals -90%. 45 de lei de la 450 lei. Asa am cumparat si eu oferta. Sunt convinsa ca va fi la fel!

    RăspundețiȘtergere
  15. mersi mult,Mona! Chiar daca nu am ajuns acolo,sunt sigura ca voi invata ceva de la tine.sa mai scrii despre secretele frumusetii.pup

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna, si eu vreau sa fac un curs de make-up la ea daca s-ar putea... Cat te-a costat sau te costa acest curs? Cat dureaza si cand anume se face? Eu sunt din Brasov si din cate am vazut se tine la Bucuresti...

    Multumesc anticipat pentru raspuns si succes!

    RăspundețiȘtergere
  17. @Nunta cu stil: Buna! Ti-am dat toate detaliile in mail. O zi frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...