English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

joi, 19 ianuarie 2012

Solutii pentru curatarea pensulelor: Sephora vs MAC

Solutiile pentru curatarea pensulelor sunt perfecte pentru intretinerea acestora intre 2 spalari. Solutiile curata excesul de produs de pe pensule in timp ce le dezinfecteaza.
Pentru a vedea care este alegerea cea mai buna mi-am cumparat solutia de curatare a pensulelor de la MAC si solutia de la Sephora.

Ce scrie pe produse?
MAC
MAC Brush Cleanser is formulated to clean, disinfect and condition natural or synthetic cosmetic brushes. To use: apply to damp brushes and work through. Rinse well, reshape and lay flat to dry.

Sephora
Contains an anti-bacterial agent. A daily brush cleaner with an anti-bacterial agent designed to quickly remove light traces of make-up between applications. Directions: Spray cleaner over all the bristles of the brush. 3 to 4 sprays is generally enough to cover most brushes. Gently wipe the brush onto a lint-free cloth to remove make-up. Let the brush air dry, no need to rinse. Can be used daily. Your brush is now ready to use. 

Raport cantitate/pret
Solutia de curatare a pensulelor de la MAC costa 49 lei si are 235 ml (0,21 lei/ml), iar cea de la Sephora costa 27 de lei si are 60 ml (0,45 lei/ml). Astfel produsul MAC este mai accesibil datorita cantitatii mai mari in care se comercializeaza.

Ambalaj si mod de utilizare
Solutia de la Sephora este ambalata intr-un recipient cu pompita, care este igienic si foarte usor de folosit. Nu se va folosi produs in exces, iar 3-4 pulverizari vor fi suficiente si pentru cea mai deasa pensula. Pe de alta parte, solutia MAC se toarna pe un servetel sau pe o discheta demachianta in functie de estimarile fiecareia. Astfel apare riscul utilizarii unei cantitati mai mari de produs decat cea necesara.

Dezinfecteaza?
Da, solutia de la MAC dezinfecteaza, iar cea de la Sephora contine un agent anti-bacterial.

Pentru ce tip de pensule?
Pe produsul de la MAC apare mentiunea ca solutia poate fi folosita si pentru pensule din peri naturali, dar si sintetici. Pe solutia de la Sephora nu exista o astfel de mentiune, dar eu am folosit produsul cu succes pe ambele tipuri de pensule.

Trebuie sa o mai clatesc?
In cazul MAC, da, clatirea pensulei este obligatorie. Ceea ce ma face sa ma intreb de ce mai bine nu o spal de la inceput? Ce-i drept solutia de la MAC economiseste putin timp fata de spalarea clasica a pensulelor.

In schimb, solutia de la Sephora nu trebuie clatita. Dupa stergerea pensulei pe un servetel sau o carpa aceasta se lasa la uscat si apoi poate fi direct utilizata.

Cat de bine curata?
Ambele solutii curata urmele usoare de make-up si in niciun caz nu pot inlocui spalarea obisnuita a pensulelor. Acestea pot fi folosite de 3-5 ori intre spalari dupa aplicarea produselor cosmetice. Solutia de la Sephora pare sa curete mai superficial luand in considerare faptul ca perii pensulei de stippling nu ajung albi dupa utilizarea ei. In schimb, cu cea de la MAC perii pot ajunge albi, dar numai dupa aplicari succesive.

Testul pensulei de fond de ten
Niciuna dintre cele 2 solutii nu a trecut testul pensulei de fond de ten (si aici ma refer la cea clasica). Ambele au curatat superficial urmele de fond de ten, iar acesta a ramas intr-o proportie destul de mare la baza perilor pensulei. Astfel, dupa fiecare utilizare a pensulei de fond de ten ea trebuie spalata.

Care mi-a placut mai mult?
Dintre cele 2 produse preferatul meu a devenit cel de la Sephora. Mi se pare mult mai practic (usor de folosit), rapid (nu necesita clatire) si in plus are si un miros mai placut. Mi se pare dragut ca atunci cand folosesc din nou o pensula aceasta sa fie nu numai curatata, dar si usor parfumata.

Acum aproape am terminat solutia de la Sephora si bineinteles ca o voi folosi pe cea de la MAC in continuare (deoarece nu am cumparat-o degeaba). Dar data viitoare cand voi ramane fara solutie de curatare a pensulelor ma voi opri in Sephora.

Voi folositi solutii de curatare a pensulelor?

Pana data viitoare,
From Mona with Gloss



8 comentarii:

  1. cum adica trebuie sa clatesti pensulele dupa ce folosesi solutia de curatat de la MAC? scrie undeva lucrul asta? si eu am folosit ambele solutii, optez pt MAC insa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, scrie pe ambalaj. Am mentionat si in articol unde este scris in italic. "Rinse well". Cea de la Sephora nu necesita clatire.

      Ștergere
  2. Am incercat-o pe cea de la MAC si mi-a placut. Cred ca e ok pentru curatarea intre spalari. Daaar...am ales sa nu o cumpar si a doua oara, pentru ca mi-am facut singura un brush cleanser, dupa o reteta care tot circula pe net (cred ca a pornit de la Enkore). Sunt multumita de solutia home-made. :) :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit ca mai multe persoane utilizeaza o astfel de solutie facuta acasa. Cred ca o sa incerc si eu aceasta varianta dupa ce le voi termina pe acestea doua :) :*

      Ștergere
  3. ciudat tare..am sa studiez si eu cutiuta.
    la fel de ciudat e ca fetele de pe youtube care fac tutoriale nu au precizat vreodata ca e nevoie sa clatesti pensulele dupa ce folosesti solutia de la MAC. te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant postul tau.Chiar vroiam sa imi achizitionez o solutie pentru curatat pensulele si nu stiam care.O sa o incerc pe cea de la Sephora:)
    http://darlyst.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...