English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

vineri, 15 iulie 2011

O noua dezamagire - Salon Alesia

Ieri am avut o programare la acest "salon" pe baza unui voucher cumparat de pe Pandoria (stiu, ar trebui sa am mai multa grija cand imi cumpar astfel de vouchere, dar in ultima vreme am avut numai experiente placute - cu exceptia Alesia). Astfel am dat 28 de lei in loc de 70 de lei pentru spalat, masaj capilar, tratament, coafat si styling.

Primul semn de intrebare ar fi trebuit sa apara atunci cand am constatat ca salonul nu are site, ci doar este prezent pe divese platforme de promovare a saloanelor. Dar vazand ca este amplasat in Piata Romana (langa McDonald`s) am crezut ca este macar ok. Gresit!

Pentru a ajunge in salon am trecut printr-un mic gang unde am dat de "banner-ul" salonului (care parea facut din litere negre decupate pe un fond albastru) si de doamna care urma sa se ocupe de mine care era intr-o pauza de tigara. Dupa ce am schimbat cateva cuvinte cu dansa (a fost foarte politicoasa si mi-a vorbit frumos) am urcat in salon. Acesta este amplasat intr-o casa veche, la etaj, in 2 camere.

Dupa ce am urcat pe scara de lemn am ajuns la receptie unde era si scafa pentru spalatul parului alaturi de un scaun obisnuit de birou (din cele putin mai late si cu picioare fixe). Iar pe biroul de la receptie erau multe hartii si pliante, dar si un aparat Dolce Gusto. Cand l-am remarcat am fost intrebata daca doresc o cafea, iar doamna a fost draguta si mi-a oferit-o dupa spalarea parului.

Inainte de inceperea procedurilor am asteptat putin in salon, unde am putut urmari Stirile de la ora 5 (la 17:00 era programarea mea) si am putut observa dotarile salonului.

In camera de dupa receptie sunt 2 scaune pentru coafat, masuta pentru manichiura (care se face cu produse Flormar) si partea de cosmetica aflata in spatele unei usi pliabile din plastic. Ceea ce face ca salonul "de cartier" (care se afla foarte aproape de casa) la care am mai fost sa fie mult mai mare si mai dotat.

Procedura a inceput cu spalarea parului, cand mi s-au aplicat 3 produse (am presupus sampon, balsam si masca sau probabil tratamentul promis in voucher). Nu mi s-a spus ce s-a utilizat, pentru ce tip de par sunt produsele, asa ca am intrebat cu ce se lucreaza in salon. Raspunsul a venit scurt "Wella", fara alte explicatii. Astfel am inteles ca toate produsele utilizate sunt Wella, desi in salon existau afise cu Keune si alte marci de produse. Iar la o cautare scurta despre salon nu am reusit sa gasesc Keune printre produsele utilizate, asa ca acele postere sunt puse in salon doar pentru ca arata bine.

In timpul spalatului am fost constant stropita pe fata, dar am avut parte de un mic masaj capilar placut si apoi am trecut la coafat. Doamna m-a intrebat daca doresc parul intins, iar eu am fost de acord si am adaugat ca as dori ca varfurile sa fie puse in evidenta (cel mai probabil cu ceara) deoarece am parul tuns in scari si acest lucru este posibil.

Uscatul parului mi s-a parut ca s-a facut special pentru incurcarea lui si m-am trezit cu parul aruncat de colo-colo si mai ales peste gloss, care desigur ca odata cu parul s-a intins peste conturul buzelor (si foarte probabil si in par). In  rest am fost trasa de par si in ciuda felului in care ma strambam in functie de cat de tare ma durea, uscatul a decurs la fel.

Apoi a inceput coafatul propriu-zis, asa ca doamna a inceput sa imi intinda parul si cam atat. In afara ca varfurile nu mi-au fost aranjate si ca nu am avut parte de niciun styling, placa a fost utilizata la o temperatura incredibil de mare desi am explicat in mod clar ca nu vreau sa se foloseasca o treapta prea mare de caldura. Ca si cand ar fi fost total neinteresanta rugamintea mea, doamna m-a intrebat daca mi se pare ca temperatura este prea mare, eu i-am raspuns ca "Da!" si aici s-a incheiat discutia. Pana la sfarsit nu mi s-a spus ce temperatura s-a folosit,desi imi ieseau aburi din par, asa ca am asteptat cu nerabdare sa termin cu aceasta sedinta de coafat.

In concluzie serviciile mi s-au parut de o calitate mediocra, am ramas dezamagita si cu siguranta nu ma voi mai intoarce! Si pentru ca am vazut ca Salonul Alesia ofera in continuare vouchere pentru diverse servicii, sper sa va fie utila experienta mea, pentru a sti la ce sa va asteptati daca va cumparati un astfel de voucher.

Pana data viitoare,
From Mona with Gloss

Nu uitati de Concursul Sunshine Club Luxury Spa si de Giveaway-ul Travel Kit de la Sigma.

P.s.: Si daca doriti sa cititi o descriere amuzanta si total nerealista despre salon puteti intra aici, unde salonul este in categoria celor de 5 stele.

22 de comentarii:

  1. Cam toate experientele mele legate de saloane, pe unde ma duc, indiferent de categoria de stele in care sunt incadrate, seamana cu a ta...dezamagitor!
    Foarte bine ca ai postat despre asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. vai....la mine e ceva in genul " totul pana la tras de par" efectiv nu suport asa ceva, ma opresc si le zic " ori ma pieptanati cum trebuie, ori ma pieptam eu dar va rog, nu ma mai trageti de par!"

    eu chiar n-am avut experiente traumatizante la saloane, am nimerit o data la un salon de cartier unde m-a tuns o tipa 2 ore :D, si mi-a luat varfurile si m-a tuns un pic in scari in fata...2 ore :)) m-a bibilit de mai ca-mi venea sa adorm pe scaun :D :D

    RăspundețiȘtergere
  3. @simona: Eu am avut si experiente foarte bune cu serviciile de coafor. Dar la Alesia nu ma asteptam chiar la asa ceva. Uite ce scria in voucher =))

    "Rasfata-te, zambeste si profita de frumusetea parului tau. Produsele folosite pentru ingrijirea parului sunt profesionale si ii vor reda stralucirea de care are nevoie. Salonul Alesia este un loc in care te simti minunat, de unde vei pleca multumita de rezultat si vei simti nevoia sa te reintorci.

    Meriti sa te bucuri de o experienta minunata oferita de cei mai buni hairstilisti, intr-o atmosfera placuta, presarata cu rasete si rezultate pe masura asteptarilor."

    RăspundețiȘtergere
  4. @simona: Ai dreptate si eu urasc trasul de par. Si pentru asta s-a folosit o perie foarte mare, ca sa fiu trasa de par in suvite mari.

    Si mi s-a parut foarte haios tunsul varfurilor in 2 ore. Eu am avut performanta doar a unei singure ore, in care mi s-a luat aprox 1 cm si aratam la fel ca inainte sa ma tund :)

    RăspundețiȘtergere
  5. eu nu mai merg la alte saloane decat la cele 2 la care am avut experiente placute in Cj; mi-e frica sa mai incerc ceva nou pe banii mei si sa ma si intorc acasa cu cine stie ce frizura sau cu parul ars...Majoritatea procedurilor mi le fac acasa, unde stiu ca aplic ceea ce i se ptoriveste parului mei si nu il agasez...

    RăspundețiȘtergere
  6. am votat si eu cu o stea... poate le scade rating-ul :)))))
    I'm bad I know :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  7. bravo ca ai scris , mersi. mai bine prind parul in coada , decat asa saloane.puuup

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bine ca ai scris! Si eu am postat acum ceva timp despre un salon unde am primit o manichiura execrabila si inca ajunge multa lume pe blog cautand informatii despre acel salon. Asa ca macar cei care au de gand sa-si ia vouchere pot afla unde urmeaza sa ajunga...
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumim ca ne-ai povestit si regret ca ai trecut printr-o astfel de experienta. :( Daca era doar un spalat simplu, poate nu era chiar o problema... mergeai acasa, te spalai din nou si le mai spuneai si o vorba de "duh" intre timp :), insa cu placa... sper ca nu ti-a ars parul.

    Apropos de mers acasa si spalat: am fost la un salon de pe Calea 13 Sept. (se intampla acum cativa ani, este aproape de un cinematograf daca nu ma insel). Am mers de mai multe ori la acel salon pana intr-o zi cand s-a ocupat de mine un tip (pana atunci "interactionasem" acolo cu 2 fete pricepute in ale coafatului). Nu eram prea incantata de ideea de a se ocupa un baiat de parul meu pt ca stiam ca fetele fac treaba buna, dar mi-am zis sa ma las, totusi, pe mana lui. Tipul f. simpatic ca prezenta si super haios, insa la finalul procesului de spalare-coafare a rezultat o claie de par in capul meu de zici ca eram o oaie scarmanata sau tocmai am fost bagata la 220 :))). Eu am parul usor ondulat, fara prea mult volum si-i cerusem sa accentueze putin onduleurile si sa-i dea ceva volum. Si mi-a dat ...volum, de n-am putut duce!:))) Cred ca a scapat cam multa spuma si fixativ, altfel nu-mi explic rezultatul. I-am spus ca nu-mi place ce a facut,totusi am platit caci orice munca buna-proasta trebuie platita si am plecat nervoasa. Trebuia sa iau o masina pana acasa si in statie, ma crezi ca am intrebat o doamna pe care n-o cunosteam cum imi sta parul si daca arat chiar ca o vrajitoare. Femeia nu mi-a spus adevarul, evident... insa eu eram disperata si aveam impresia ca toata lumea se uita la mine. Imi venea sa urlu de nervi si-mi ziceam tot timpul ce-am cautat eu la coafor cand puteam face operatiunea si acasa, singura... dar stii cum e, meseria e meserie, iar cei talentati in acest domeniu realizeaza niste look-uri nemaipomenite. Tot respectul!

    De atunci n-am mai calcat in acel salon. Acasa, cand am ajuns, direct in baie m-am dus si cred ca am folosit 1/3 din sticla cu sampon sa scap de produsele din par.

    Dar sa-ti spun si o alta intamplare din trecut care mi-a ramas pe creier. Mi-a venit odata sa-mi fac suvite blonde, parul meu fiind saten: de data aceasta o coafeza e pionul principal.:) Aceasta mi-a lasat decolorantul in par mai mult decat a trebuit (s-a ocupat de alt client intre timp si a "uitat" de mine), astfel mi-a ars parul intr-un asa hal incat tot restul anului respectiv am avut o matura in cap, nu par capilar... iar pana s-a refacut complet, au trecut cativa ani buni in care a trebuit sa tund, sa tratez, sa incerc a uniformiza culoarea parului ...of, un chiiiin!! Acum ma gandesc de 5 ori daca sa merg la un salon pt coafat si pe care sa-l aleg.

    Am tot respectul pentru hairstylisti, insa daca nimeresti pe mana unuia sau uneia nepriceput/-a, vai si amar dupa aceea... Pana se reface parul...of!

    Ah, recent am fost cu o prietena la un salon L'Oreal unde s-a ocupat de ea un hair-stylist francez ... eram f. incantata de idee si ma bucuram pt ea ca un specialist francez se ocupa de parul ei. I-a cerut un tuns (retusarea varfurilor) si un aranjat simplu. I-a spalat parul (bune sampoanele lor profesionale), dar la capitolul aranjat... dezamagire. I-a aplicat cam multa ceara in par incat parul nu avea niciun fel de volum in final si a incercat sa-i aranjeze varfurile, probabil cu aceeasi ceara sau poate cu un ulei de par?! nu stiu, nu ma pricep... cert e ca rezultatul final nu ne-a facut sa spunem WOW! Asta da diferenta! Revenim! Pe de alta parte insa, personalul de la salon mi-au placut f. mult: respectos, atent, grijuliu cu mine si celelalte cliente... m-au intrebat daca doresc sa servesc ceva, mi-au oferit reviste, au zambit frumos si mi-au vorbit politicos. Curatenie peste tot, salonul mi-a placut! nu si francezul, de la care asteptam mai mult, desi nu eram eu cea de parul careia s-a ocupat.

    Apropos de saloane bune, pls recomanda-mi cateva unde ai fost si de serviciile carora esti extrem de multumita.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mona, ai fost cumva la salonul Egoist? www.salonegoist.ro M-ar tenta sa merg la ei. Pe forumul Divahair o d-na tare draguta interactiona cu cititoarele intr-o perioada (la sectiunea Intreaba Expertul hair-stylist!) si oferea sfaturi extrem de utile pentru cele ca mine care n-au nicio tangenta cu acest domeniu.

    RăspundețiȘtergere
  11. @stilistele: Cred ca procedezi foarte bine. Eu sunt in cautarea unui salon care sa-mi ofere asemenea servicii incat sa revin cu drag de fiecare data. Pana il voi gasi ma bazez pe produsele pentru par pe care le am acasa.

    RăspundețiȘtergere
  12. @yry: :)) Sa stii ca si eu i-am votat cu o stea si nu s-a schimbat nimic. Tot salon de 5 stele este! Cred ca ar trebui sa se ofere posibilitatea sa votezi cu zero stele sau cu stele negative. Unele saloane chiar merita!

    RăspundețiȘtergere
  13. @modniza: Asa este! Mai ales ca in ultima vreme chiar am incercat sa imi menajez parul. Arsul cu placa nu era tocmai pe lista mea de preferinte. Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  14. @YellowJade: Daca te referi la Gout Style, am citit. Oribil! Dar am inteles ca serviciile lor de coafor sunt destul de bune. Parca si tie ti-au placut si am o prietena care merge constant la ei.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Dana: Cu placere si sper ca a fost utila postarea mea. Parul nu este ars, dar eu incerc sa ma feresc pe cat se poate de temperaturile mari ale placii. Mai ales ca nu am fost data cu spray de protectie impotriva caldurii.

    Si imi pare rau pentru experientele pe care le-ai avut. Iar daca francezul la care te referi era Laurent Tourette, te inteleg perfect. Eu am fost dezamagita de acel salon de doua ori, daca iti vine sa crezi :)) Si nici eu nu am mai calcat pe acolo de atunci.

    Cat despre saloanele bune, trebuie sa spun ca inca sunt in cautarea salonului perfect. Un salon la care chiar mi-a placut a fost Gett`s (cel de pe Dacia). Serviciile au fost bune, personalul foarte dragut si cel mai important, parul arata bine!

    Iar o penultima dezamagire a fost salonul Tribute din Dorobanti (ceea ce a spulberat mitul saloanelor din acea zona). Si asta din cauza stilistului, care a dat dovada de o lipsa de tact incredibila!

    RăspundețiȘtergere
  16. @Dana: La salonul Egoist am chiar maine o programare si este prima data cand ma duc acolo. Sper sa revin multumita, mai ales ca ma si tund :) Asa ca voi reveni cu detalii despre el.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu, nu e vb de dl. Tourette. Nu cunosc numele respectivei persoane, dar sigur as recunoaste-o daca as reintalni-o. Best of luck tomorrow!;) Abia astept detaliile!:)

    RăspundețiȘtergere
  18. @Dana: Mersi mult! Voi reveni cu experienta mea :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Mona, ai mai fost la salonul Egoist in acea zi? daca da, scrie pls o postare despre experienta ta cu ei. M-ar tenta sa merg si eu la ei...

    RăspundețiȘtergere
  20. @Dana: Da, am fost in acea duminica, dar nu am mai reusit sa postez. Trebuie sa iti spun ca a meritat. Eu am fost in Dorobanti si m-a coafat Gina, care a fost foarte draguta. Acum sunt in concediu, dar promit ca voi reveni cat de curand cu postarea :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Ma bucur ca ne-ai avertizat. Eu am fost la acest salon, dar doar cu vouchere de epilat si am fost foarte multumita. Dna de la epilat este foarte profesionista, se pare insa ca restul angajatelor nu prea sunt. Chiar vroiam sa incerc si un tuns + coafat la ei, dar cum m-ai convins ... raman doar la epilat :-)

    RăspundețiȘtergere
  22. @Otilia: Si eu ma bucur daca a fost de ajutor articolul meu. Eu nu am incercat alte servicii la ei in afara de spalat si coafat, dar acestea m-au convins. Nu doresc sa mai incerc si altele.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...