English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

vineri, 15 octombrie 2010

Excursie

Hey!

Astazi m-am hotarat sa va propun o excursie. Poate o sa mai fie weekend-uri insorite, tocmai bune pentru o evadare din oras. Eu am fost acum o luna in aceasta plimbare si mi-a placut enorm.

Plecand pe DN1 catre munte, am fost pana la Floresti, unde am vazut ruina palatului Cantacuzino (de care recunosc, nu mai auzisem pana atunci). Dar fiind in drumul spre munte si vazand fotografii de acolo m-a facut sa ma intreb cum arata in realitate.
Ruina cuprinde palatul fara acoperis ridicat de Cantacuzino si turnul de la intrarea pe acest domeniu. Privelistea oferita de palat mi s-a parut fascinanta, desi intr-ul fel dezolant. E pacat ca nimeni nu ingrijeste acest loc si din aceasta cauza e bine de vizitat pana cand nu se va prabusi cu totul.
In turn nu se poate urca, deoarece am citit ca sunt scari rupte, dar in primul rand mizeria nu te lasa sa intri. Oricum e dragut de vazut pe afara.

Desi in interiorul palatului este recomandat sa nu se intre, nu am rezistat sa fac asta, asa ca asta se vede din interior.

Mai multe detalii despre ruina palatului Cantacuzino puteti citi pe Metropotam accesand linkul http://metropotam.ro/Metropotam-la-soare/2009/07/art9274864325-Palatul-Cantacuzino-ruina-rococo-de-la-Floresti/

Dupa Floresti, am pornit catre Campina pentru a vizita Castelul Iulia Hasdeu.

Biletul costa 8 lei (4 lei pentru studenti) si include si audio guide. Desi este mic, castelul include o multime de simboluri si se poate vizita si camera in care se faceau sedintele de spiritism.

De la Campina am mers catre Brebu, unde am vizitat casa domneasca.

Aici se poate vizita interiorul casei in care este organizata o expozitie de arme, dar si un mic muzeu in celelalte 5-6 camere. De asemenea, mai exista si o biserica in aceeasi curte si se poate urca si langa clopotnita pentru o vedere panoramica.

Dupa ce am mai stat putin in curtea casei domnesti (unde totul este foarte calm si imbie la relaxare) ne-am continuat drumul catre munte. Iar aceste 3 opriri au facut dintr-un drum obisnuit o excursie foarte placuta.

Va invit si pe voi la aceasta plimbare! Sper sa va placa!

From Mona with Gloss


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...