English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

joi, 28 iunie 2012

Social Media Breakfast

Vineri a avut loc Social Media Breakfast la Hanu Berarilor, eveniment unde bloggerii s-au intalnit si au discutat despre rezultatele Studiului de audienta realizat de Standout. La acesta am participat si eu si vreau sa va multumesc pentru completarea chestionarului despre blogul meu.

M-am bucurat sa aflu ca foarte multi dintre voi va intoarceti cu placere pe blogurile preferate si tineti cont de parerile bloggerilor. De asemenea, mi-a placut ca studiul a fost realizat si pe blogurile de nisa, iar sectiunea de beauty a fost inclusa printre acestea.

In continuare puteti citi toate rezultatele studiului de audienta.

Studiu: Cititorii de bloguri cumpara la recomandarea bloggerilor si tin cont de parerile acestora

Bucuresti, 25 iunie 2012: Studiul de audienta al blogurilor romanesti, realizat de STANDOUT in perioada mai-iunie 2012 arata ca mai mult de jumatate din cititorii blogurilor au cumparat produse si servicii la recomandarea blogurilor pe care le citesc (63,1%). In plus, 70,6% dintre cititorii blogurilor si-au schimbat sau si-au intarit cel putin o data parerea despre un produs, un serviciu, sau o companie în urma citirii unor pareri ale bloggerilor despre acestea.

Studiul STANDOUT s-a desfasurat in lunile mai-iunie pe un numar de 78 de bloguri romanesti, prin intermediul unui chestionar online la care au raspuns peste 10.000 de cititori (10.164). Este cea de-a treia editie a studiului, aferenta anului 2012, dupa editiile din 2008-2009 si 2010-2011.

In urmatoarele zile vor fi disponibile si rezultatele individuale, pentru blogurile care au strans suficiente raspunsuri. Editia 2012 a studiului de audienta al blogurilor romanesti va permite atat comparatia acestor rezultate individuale cu caracteristicile generale ale cititorilor de bloguri cat si cu caracteristicile fiecarei nise de bloguri luate in calcul in studiu.

Studiul STANDOUT arata ca audienta blogurilor in Romania este compusa in principal din persoane tinere, cu venituri peste medie si cu studii superioare. Mai mult, acestia sunt utilizatori activi de internet cu conturi pe retelele sociale (84,2% pe Facebook, 36.7% pe Google+, 35,9% pe YouTube, 24,7% pe Twitter) care aduc in discutie in grupurile lor de prieteni subiecte despre care au citit pe bloguri (77.5% uneori, des, foarte des) si li se cere parerea in grupurile de prieteni (70% des si foarte des).

In ce priveste varsta, 68,1% din cititorii de bloguri au intre 19 si 34 de ani, iar cele mai frecvente grupe de varsta sunt 25-29 ani (24,1%), 19-24 ani (23,4%) si 30-34 ani (20,6%). 
Cititorii care au mai putin de 18 ani impliniti sunt in procent de doar 4,6%, iar cei cu varste intre 35-49 de ani acopera 22,8% din cititori.

In ceea ce priveste studiile, 51,3% din cititorii de bloguri au absolvit cel puţin o facultate. Referitor la poziţia lor ierarhica, cei mai multi sunt inca studenti (18,8%) sau au o functie de middle management (15,1%). Pe de alta parte, o zecime din cititorii de bloguri sunt freelanceri.

In ce priveste veniturile personale, 72% din cititorii de bloguri castiga lunar peste 1000 RON. 41,8% din cititorii de bloguri au declarat venituri între 1000 si 3000 RON, 19.5% au venituri intre 3000 si 6000 RON, iar 10.6% chiar peste 6000 RON.

Studiul derulat de STANDOUT arata si ca acestia sunt in mare proportie cititori fideli,aproape jumătate dintre cititori (48,7%) accesand zilnic sau de câteva ori pe zi blogurile preferate. Un alt procent de 33,8% din cititorii de bloguri accesează blogurile lor preferate de câteva ori pe saptamana.

O alta componenta a studiului a urmarit si impactul blogurilor asupra comportamentului cititorilor, pe doua directii: influenta directa asupra consumului/cumparaturilor precum si influenta asupra opiniilor, la modul general, cat si despre produse, servicii si companii.

Astfel, 70,6% dintre cititori si-au schimbat sau si-au intarit cel putin o data părerea despre un produs, un serviciu, sau o companie in urma citirii unor pareri ale bloggerilor despre acestea, iar mai mult de jumatate dintre ei (63,1%) au si cumparat/ folosit produse/ servicii/ aplicatii in urma recomandarii unui blogger.

“Studiul arata ca blogurile au un impact real in ce priveste opiniile si comportamentul de cumparare al cititorilor, iar acestia sunt, pe langa un target demografic ideal pentru advertiseri, si persoane cu influenta in grupul lor de prieteni , cu care discuta ceea ce citesc pe bloguri”, a declarat Ionut Oprea, managerul agentiei STANDOUT.
 
Despre STANDOUT
STANDOUT este o agentie de marketing si comunicare pe bloguri si retele sociale infiintata in 2007. STANDOUT deruleaza permanent campanii pe cele mai vizitate bloguri si retele sociale din Romania, gestionand o retea de peste 200 de bloguri romanesti selectate dupa criterii cantitative si calitative.

STANDOUT a implementat in ultimii ani campanii pe bloguri si retele sociale pentru branduri ca Orange, Danone, Sony, Gealan, BCR, Coca-Cola, Toshiba, Dove, Rexona, HP, Beck’s, UPC, Santal, Jacobs, KLM, Titan, Praktiker, Bitdefender, Diverta si multe altele.


Care este parerea voastra despre aceste rezultate?

Pana data viitoare,
From Mona with Gloss

Nu uitati de cele 2 concursuri active!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...